Goed geladen op pad

Vrouwenklachten o.a. menstruatieklachten en menopauze / overgangsklachten

Pijn, nachtelijk zweten, opvliegers, stemmingswisselingen, menstruatieklachten etc. worden vaak veroorzaakt door hormoonschommelingen. Acupunctuurbehandelingen reguleren de hormoonbalans en zorgt zo voor verlichting.

Menstruatieklachten
Menstruatieklachten zijn voor een aantal vrouwen een maandelijks terugkerende periode van pijn en ongemak. Soms kan dit zelfs leiden tot niet kunnen werken en maandelijks terugkerend ziekte beeld. In deze gevallen is er meestal sprake van een disbalans tussen Yin/Yang. De behandeling hiervoor richt zich daarom het herstellen van de Yin/Yang balans, de kwaliteit van het bloed en de energiebalans. De klachten variëren sterk, net als de behandelingen. Daarom wordt er relatief veel aandacht besteed aan de uitkomsten van de diagnostiek om zo samen de juiste keuze te bepalen. De ervaring heeft geleerd dat het meest effect bereikt kan worden door elke week van een volledige cyclus acupunctuur toe te passen.

Zwanger worden
Als zwanger worden moeilijk is, kan acupunctuur helpen. Bij fertiliteitsbehandelingen wordt de kans op een zwangerschap vergroot door acupunctuurbehandelingen en leefstijlaanpassingen. De eerste afspraak duurt vaak iets langer dan gebruikelijk. Het is belangrijk dat u in alle rust vragen kan stellen. Zowel over zwanger worden en zwanger blijven.

Menopauze / overgangsklachten
De menopauze is voor vrouwen een periode waarin zij een nieuwe fase van haar leven ingaat. Het is een natuurlijk proces. Door de veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan. Binnen de acupunctuur worden overgangsklachten in verband gebracht met een verminderde reproductie-energie, ook wel Jing of essence genoemd. De behandeling richt zich meestal op het goed functioneren van de nier energie, waardoor de klachten minder heftig worden.

Overige disciplines
Ook andere disciplines kunnen bijdragen aan de gezondheid. De samenwerking met andere disciplines om zo het best haalbare resultaat te behalen voor uw klachten kan voordelen hebben voor u. Liesbeth Kerkhoff heeft een partnerschap met Vrouw&klinieken. Wederzijdse doorverwijzing wordt mede daardoor makkelijker.

Arjama gezondheidspraktijk bij overgang en menstruatieklachten

Stel uw vraag of maak een afspraak

Zowel acupunctuur als APS therapie zijn effectieve behandelmethodes bij vele aandoeningen.

Heeft u een vraag omtrent een klacht of ziekte, mail of bel dan gerust vrijblijvend voor meer informatie.

Of vul het het formulier in, ik neem dan binnen twee werkdagen contact met u op.

Arjama gezondheidspraktijk bij pijn en chronische pijn

Pijn / Chronische pijn

Arjama gezondheidspraktijk bij Post-COVID-19 revalidatie

Post-COVID-19 revalidatie

Arjama gezondheidspraktijk bij slaapproblemen

Slaapproblemen

Arjama gezondheidspraktijk bij stress en burnout

Stress / burnout

Arjama gezondheidspraktijk bij allergie en hooikoorts

Allergie / Hooikoorts

Arjama gezondheidspraktijk bij chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid

Arjama gezondheidspraktijk bij oncologie

Oncologie

Arjama gezondheidspraktijk bij hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk

Gezond ouder worden / Cosmetische acupunctuur