Goed geladen op pad

Acupunctuur in Lelystad

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde, ook wel Traditionele Chinese Medicine (TCM), genoemd. Bij acupunctuur wordt gebruik gemaakt van de kennis en kunde van oude Chinese geneeskundige meesters.

Deze kennis en kunde is door de eeuwen heen steeds verder is ontwikkeld, maar ook van nieuwe ontwikkelingen ten gevolge van gedegen recent modern (universitair) onderzoek. De balans tussen Yin en Yang speelt hierbij een belangrijke rol, maar ook Qi, de levensenergie, bloed en lichaamsvloeistoffen zijn belangrijke onderdelen in de Chinese geneeskunde. Wanneer er blokkades van Qi of bloed ontstaan in de meridianen, worden specifieke acupunctuurpunten gebruikt om balans te herstellen of om blokkades weg te nemen. Meridianen zijn een soort (snel)wegen door je lichaam waarlangs de Qi stroomt.

Acupunctuur om reguliere geneeskunde te ondersteunen

Veel klachten zijn te verhelpen dan wel sterk te verminderen met acupunctuur. Meestal is direct na de behandeling al resultaat merkbaar. Zelfs chronische klachten kunnen vaak nog sterk afnemen. Acupunctuur kan ook ingezet worden om bijwerkingen van behandelingen van de reguliere geneeskunde te ondersteunen, denk bijvoorbeeld aan de bijwerkingen van cytostatica of herstel na een operatie. Maar ook bijvoorbeeld bij infertiliteit of vrouwenklachten is acupunctuur een goede ondersteuning.

De behandeling begint met een intakegesprek waarbij de klachten worden besproken en vragen worden gesteld ter ondersteuning van de diagnostiek. Een polsdiagnose en tongdiagnose zijn een onderdeel van de intake.

Traditionele Chinese Medicine (TCM)

Tijdens de behandeling worden zeer dunne naaldjes, moxa en/of vacuüm cupping gebruikt. De naaldjes worden op specifieke acupunctuurpunten ingebracht. Ze zijn zeer dun, waardoor het inbrengen van de naaldjes wordt meestal niet als pijnlijk ervaren. De warmte en energie van moxa is een onderdeel van de TCM en wordt al eeuwen voor genezingsdoeleinden gebruikt. Cupping is een onderdeel van TCM dat op verschillende manieren kan worden gebruikt. Cupping betekent dat middels een vacuüm gezogen cup op specifieke locaties de doorstroming van Qi bloed in de meridianen wordt gestimuleerd. De locatie waar de cups worden gebruikt is afhankelijk van de klachten. Binnen Arjama worden geen warmte/vuurcups gebruikt maar vacuümcups.

Acupunctuur kent bijna geen bijwerkingen.

Arjama heeft verschillende specialisaties:

  • Schedel acupunctuur, bijvoorbeeld bij neurologische klachten, stress of depressiviteit.
  • Specifieke acupunctuurtechnieken als FSN needling en Dao-Qi technieken, bijvoorbeeld bij telkens terugkerende pijnklachten.
  • Dr. Tan’s balancing methodiek, bijvoorbeeld bij chronische darmklachten of longklachten.
  • Acupunctuur bij vrouwenklachten zoals overgangs- en menstruatieklachten, menopauzeklachten en vruchtbaarheidsondersteuning.
  • Ondersteunen van oncologische behandelingen binnen de Westerse geneeskunde.
  • Cosmetische acupunctuur zowel gericht op het verminderen van rimpels en op gezond ouder worden.

Vergoeding zorgverzekeraar

Afhankelijk van uw polis, vergoeden een aantal zorgverzekeraars de kosten van acupunctuurbehandelingen. Bij enkele zorgverzekeraars worden ook APS behandelingen vergoed.

Acupunctuur in Lelystad door Liesbeth Kerkhoff van Arjama gezondheidspraktij en kookstudio

Tarieven

Acupunctuur Lelystad
Een acupunctuurbehandeling kost € 52,50. Hoeveel behandelingen nodig zullen zijn bespreken we tijdens intake. Afhankelijk van uw polis, vergoeden sommige verzekeraars deze behandeling. De betaling vindt direct na de behandeling plaats. De behandeling duurt ongeveer 30 tot 50 minuten.

Cosmetische acupunctuur
Cosmetische acupunctuur, inclusief massage, healthy aging acupunctuur en crème, duurt ongeveer 2,5 uur per behandeling. De hier aangegeven prijs per behandeling is daarom hoger dan van een niet-cosmetische behandeling. Een behandeltraject bestaat in totaal uit 10 behandelingen. De betaling vindt direct na de eerste behandeling plaats.

U kunt voor de deur parkeren, de behandelkamers zijn op de begane grond, dus ook makkelijk bereikbaar voor mindervaliden.

Stel uw vraag of maak een afspraak

Zowel acupunctuur als APS therapie zijn effectieve behandelmethodes bij vele aandoeningen.

Heeft u een vraag omtrent een klacht of ziekte, mail of bel dan gerust vrijblijvend voor meer informatie.

Of vul het het formulier in, ik neem dan binnen twee werkdagen contact met u op.

Acupunctuur bij pijn en chronische pijn

Pijn / Chronische pijn

Acupunctuur bij Post-COVID-19 revalidatie

Post-COVID-19 revalidatie

Acupunctuur bij Slaapproblemen

Slaapproblemen

Acupunctuur bij Vrouwenklachten o.a. menstruatieklachten en menopauze / overgangsklachten

Vrouwenklachten

Acupunctuur bij Stress en burnout

Stress / burnout

Acupunctuur bij hooikoorts en allergie

Allergie / Hooikoorts

Acupunctuur bij oncologie

Oncologie

Acupunctuur bij chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid

Acupunctuur bij gezond ouder worden

Gezond ouder worden / Cosmetische acupunctuur