Goed geladen op pad

Oncologie

De diagnose kanker betekent vaak dat er een langere intensieve behandelduur nodig is. Die heeft gevolgen voor uw leven en dat van uw omgeving. Naast alle emoties die een rol spelen, kunt u ook met bijwerkingen ten gevolge van de intensieve behandeling te maken krijgen. De meest voorkomende klachten zijn misselijkheid, vermoeidheid en hormonale klachten. Acupunctuur helpt de klachten te verminderen zonder de behandeling van uw oncoloog te verstoren.

Zo helpt het bijvoorbeeld bij misselijkheid/overgeven als u twee dagen voor toediening van de medicatie een acupunctuur behandeling krijgt die gericht is op het voorkomen/verminderen van deze klacht. U kunt ervoor kiezen om tijdens die behandeling kleine niet hinderlijke acupunctuurverblijfsnaaldjes op specifieke plaatsen in het lichaam te plaatsen. U merkt weinig van de verblijfsnaaldjes, deze hebben een preventief positief effect.

Wanneer u gevoelsvermindering, krachtvermindering of pijn in handen en voeten (polyneuropathie) heeft, kan acupunctuur veel voor u betekenen. Hoe sneller u na het optreden van deze bijwerking de acupunctuurbehandeling start, hoe meer kans dat de klachten afnemen of verdwijnen. Hiervoor zijn meerdere behandelingen nodig. Soms komen deze klachten pas langere tijd nadien, ook dan is de kans aanwezig dat de klachten kunnen worden behandeld. Als de klachten eenmaal langer dan drie a zes maanden bestaan wordt de kans dat een behandeling aanslaat steeds kleiner.

De algemene vermoeidheid ten gevolge van oncologische medicatie vraagt een andere aanpak dan de vermoeidheid die niet wordt veroorzaakt door cytostatica cq. hormonen. De behandeling is gericht op uw specifieke klachtenpatroon.

Als u een operatie heeft ondergaan als onderdeel van uw oncologische behandeling kan de operatiewond versneld genezen worden met minder kans op lelijke littekens met behulp van acupunctuur. Een combinatie van APS en acupunctuur is ideaal in deze situatie.

Arjama gezondheidspraktijk bij oncologie

Stel uw vraag of maak een afspraak

Zowel acupunctuur als APS therapie zijn effectieve behandelmethodes bij vele aandoeningen.

Heeft u een vraag omtrent een klacht of ziekte, mail of bel dan gerust vrijblijvend voor meer informatie.

Of vul het het formulier in, ik neem dan binnen twee werkdagen contact met u op.

Arjama gezondheidspraktijk bij pijn en chronische pijn

Pijn / Chronische pijn

Arjama gezondheidspraktijk bij Post-COVID-19 revalidatie

Post-COVID-19 revalidatie

Arjama gezondheidspraktijk bij slaapproblemen

Slaapproblemen

Arjama gezondheidspraktijk bij overgang en menstruatieklachten

Vrouwenklachten

Arjama gezondheidspraktijk bij stress en burnout

Stress / burnout

Arjama gezondheidspraktijk bij allergie en hooikoorts

Allergie / Hooikoorts

Arjama gezondheidspraktijk bij chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid

Arjama gezondheidspraktijk bij hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk

Gezond ouder worden / Cosmetische acupunctuur