Goed geladen op pad

Stress en burnout

Stress en in een later stadium burn-out, vraagt veel energie van het lichaam. Vermoeidheid, slaapproblemen, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn zijn voorbeelden van klachten die hierbij vaak voorkomen. De energietekorten vinden de oorzaak in verstoringen van Yin/Yang en bloed plus Qi circulatie.

De meeste mensen krijgen een burn-out omdat ze te lang met een grote lichamelijke en/of geestelijke spanning hebben geleefd. Het voelen van spanning is op zichzelf niet ongezond. Bij onverwachte of spannende gebeurtenissen reageert het lichaam meteen. Dat heeft een reden. We worden alert en ons concentratievermogen is optimaal. Ook ingrijpende veranderingen in ons leven, zoals het overlijden van een dierbare of de geboorte van een kind, kunnen voor een periode van spanning zorgen. Dat is heel normaal. Je gespannen voelen wordt een probleem als het te vaak gebeurt of te lang duurt, zoals bij structurele lichamelijke en/of geestelijke overbe-lasting. Het lichaam komt niet meer tot rust.

Omdat er bij een burn-out duidelijk sprake is van een gebrek aan energie, is de acupunctuurbe-handeling allereerst gericht op het herstellen van de energiebalans in uw lichaam. Deze ener-giebalans wordt gevormd door twee energieën: actie/yang en rust/yin. Acupunctuur helpt die balans terug te vinden. De spanning in uw lichaam verdwijnt en uw geest wordt rustiger. Daar-naast worden met de behandeling ook de specifieke klachten aangepakt die u ervaart. In een gesprek over uw situatie, probeert de acupuncturist te achterhalen of een eventuele aanvul-lende therapie raadzaam is. Denkt u daarbij aan ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefe-ningen. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en de ernst van uw klach-ten.

De acupunctuur brengt hierbij weer balans in uw lichaam die door stress verstoord is geraakt. Ook de kwaliteit van bloed en Qi circulatie worden geholpen tijdens de behandelingen. Vaak is het goed om een combinatie van leefstijl, voeding en aanleg samen eerst in kaart te brengen. Na enkele behandelingen kan de kwaliteit van leven sterk toenemen, ook als de stress/burn-out al langer klachten geeft.

Arjama gezondheidspraktijk bij stress en burnout

Stel uw vraag of maak een afspraak

Zowel acupunctuur als APS therapie zijn effectieve behandelmethodes bij vele aandoeningen.

Heeft u een vraag omtrent een klacht of ziekte, mail of bel dan gerust vrijblijvend voor meer informatie.

Of vul het het formulier in, ik neem dan binnen twee werkdagen contact met u op.

Arjama gezondheidspraktijk bij pijn en chronische pijn

Pijn / Chronische pijn

Arjama gezondheidspraktijk bij Post-COVID-19 revalidatie

Post-COVID-19 revalidatie

Arjama gezondheidspraktijk bij slaapproblemen

Slaapproblemen

Arjama gezondheidspraktijk bij overgang en menstruatieklachten

Vrouwenklachten

Arjama gezondheidspraktijk bij allergie en hooikoorts

Allergie / Hooikoorts

Arjama gezondheidspraktijk bij oncologie

Oncologie

Arjama gezondheidspraktijk bij chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid

Arjama gezondheidspraktijk bij hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk

Gezond ouder worden / Cosmetische acupunctuur