Goed geladen op pad

Pijn en chronische pijn

Pijn is heel verschillend in bijvoorbeeld de aard van de pijn, de locatie van de pijn en de duur van de pijn. Zowel bij acute pijn als bij chronische pijn kan acupunctuur verlichting brengen.

Spieren en gewrichten
Pijn in spieren en gewrichten wordt volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde veroorzaakt doordat er een stagnatie in de bloed en of Qi stroom is ontstaan. Dat kan door een verkeerde beweging, maar ook door andere oorzaken ontstaan zoals bijvoorbeeld chronische belasting of een bepaald ziektebeeld. Met acupunctuur brengen we de energiestroom weer in balans door gebruik te maken van de meridianen. Soms werkt de combinatie van APS en acupunctuur heel snel de pijn te verlichten, soms is alleen acupunctuur helpend om vermindering van pijn te geven.

Met name bij acute pijn is het resultaat bij de meeste gevallen, al tijdens en direct na de behandeling merkbaar.

Chronische pijn
Bij chronische pijn kan acupunctuur vaak nog verlichting brengen in situaties waarbij u al eerdere en/of verschillende behandelmethodes heeft geprobeerd. Hierbij zijn meestal meerdere behandelingen nodig.

Hoofdpijn en migraine
Hoofdpijn en migraine is vervelend. Acupunctuur kan hierbij verlichting bieden. Geen enkele hoofdpijn/migraine is gelijk. Ook de oorzaak is volgens de Chinese geneeskunde ook verschillend. Verschillende meridianen worden gebruikt bij de behandeling. Aan de hand van uw specifieke klachten wordt duidelijk welke behandeling het beste resultaat kan opleveren.

Frozen shoulder
Een frozen shoulder en/of is een veel voorkomende klacht waarbij pijn en bewegingsbeperking het meest op de voorgrond treden. Aan de hand van diagnostiek wordt duidelijk welke meridianen betrokken zijn. Een frozen shoulder kent drie fasen. In de eerste fase nemen de pijn en bewegingsbeperking toe. In de tweede fase zijn de pijn en bewegingsbeperking relatief stabiel aanwezig. In de derde fase nemen pijn en bewegingsbeperking weer af. Een behandeling heeft het meest effect als u direct bij aanvang van de klachten dus in de eerste fase, u laat behandelen. Daarmee kan voorkomen worden dat de klachten toenemen en/of lang duurt. In ieder geval kan acupunctuur de duur van het bestaan van de frozen shoulder verkorten, ook wanneer de behandeling wordt gestart in de tweede en derde fase.

RSI
Acupunctuur kan verlichting bieden bij verschillende klachten na aanleiding van overbelasting door (thuis)werk. Bij RSI klachten geldt ook dat hoe eerder gestart wordt met acupunctuur, hoe groter de kans is op een snelle vermindering van pijn en bewegingsbeperkingen.

Arjama gezondheidspraktijk bij pijn en chronische pijn

Stel uw vraag of maak een afspraak

Zowel acupunctuur als APS therapie zijn effectieve behandelmethodes bij vele aandoeningen.

Heeft u een vraag omtrent een klacht of ziekte, mail of bel dan gerust vrijblijvend voor meer informatie.

Of vul het het formulier in, ik neem dan binnen twee werkdagen contact met u op.

Arjama gezondheidspraktijk bij Post-COVID-19 revalidatie

Post-COVID-19 revalidatie

Arjama gezondheidspraktijk bij slaapproblemen

Slaapproblemen

Arjama gezondheidspraktijk bij overgang en menstruatieklachten

Vrouwenklachten

Arjama gezondheidspraktijk bij stress en burnout

Stress / burnout

Arjama gezondheidspraktijk bij allergie en hooikoorts

Allergie / Hooikoorts

Arjama gezondheidspraktijk bij oncologie

Oncologie

Arjama gezondheidspraktijk bij chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid

Arjama gezondheidspraktijk bij hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk

Gezond ouder worden / Cosmetische acupunctuur