Kookstudio

Iedereen kan een “health” in de keuken zijn.

Voeding levert niet alleen een belangrijke bijdrage aan je gezondheid, het is ook heerlijk om van al dat lekkers te genieten. De kunst is om iets lekkers te maken en tegelijkertijd je gezondheid te ondersteunen.  Dat kunt u bij kookstudio Arjama in Lelystad leren. Tijdens het koken is begeleiding het belangrijkst. We besteden niet alleen aandacht aan de praktisch kanten van het bereiden van een maaltijd, maar ook aan de theorie: welke ingrediënten gebruiken we, waarom doen we dat, wat is het effect van de diverse bereidingswijzen op smaak en resultaat, enzovoort.

Nu de druk op de aarde groot wordt om voedsel voor steeds meer mensen te produceren, is vegetarische of veganistische voeding steeds meer passend in deze tijd. Het produceren van vlees legt immers een veel groter beslag op het milieu dan het kweken van plantaardige voeding. De  intensieve veehouderij kent nu al vele knelpunten en levert  lang niet altijd een gezonder product op. In de kookstudio wordt daarom gekookt zonder vlees en vis. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de orthomoleculaire inzichten die o.a. Linus Carl Pauling heeft ontwikkeld en waar hij in 1954 de Nobelprijs voor heeft gekregen voor scheikunde- organische chemie-. Zijn scheikundige onderzoeken hebben veel bijgedragen aan de ideeën omtrent gezonde voeding. Hij toonde aan welke invloed vitamines en mineralen hadden op bepaalde klachtenbeelden. Maar ook hoe suppletie van deze moleculaire verbindingen, bijvoorbeeld uit voeding, bijdragen aan het wegnemen van de klachten dan wel klachtenbeeld.

Kookstudio Arjama biedt thema sessies waarvoor u zich kunt opgeven, maar ook is het mogelijk om te koken volgens uw specifieke wensen of gezondheid. Zo biedt de kookstudio bijvoorbeeld kookcursussen onder begeleiding voor mensen met vermoeidheidsklachten, koken voor mensen met (pre) Diabetes Mellitus en Gezond Ouder Worden. Het is ook mogelijk om voor specifieke klachtenpatronen workshops te organiseren.

Kookstudio Arjama biedt service aan bedrijven binnen en buiten Lelystad, die aandacht besteden aan gezondheid en goede voeding. Goede voeding draagt bij aan gezonde werknemers! Samen met u kunnen we dit thema uitwerken op bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of als teambuildings-activiteit. Hierbij stemmen we af op de bedrijfsdoeleinden. Tegelijkertijd hebben we vooral ook een prettige activiteit, met als resultaat een lekkere en gezonde zelf bereide maaltijd!   Dat kan op locatie, maar ook in de kookstudio.

Themasessies

Er zijn themasessies waarvoor u zich kunt opgeven, maar ook is het mogelijk om te koken volgens uw specifieke wensen of gezondheid. Voorbeelden van themakookcursussen onder begeleiding zijn bijvoorbeeld koken voor mensen met vermoeidheidsklachten, koken voor mensen met (pre)Diabetes
Mellitus, gezond ouder worden, etc.

Het is ook mogelijk om met uw bedrijf aandacht te besteden aan goede voeding. U kunt hier een thema van maken in uw beleidsdag(en) of bijvoorbeeld in een week van de gezondheid. Dat kan op locatie, maar ook in de kookstudio.
Als u vragen heeft? Laat mij die weten. Samen kunnen we de juiste antwoorden zoeken en vinden.

In de studio wordt Nederlands, Duits of Engels gesproken.

Komende kookworkshops en wat geweest is:

Ter inspiratie,  ook zin om uw kookkunsten nieuw leven in te blazen? 

Meer informatie?

Stuur ons een bericht en we vertellen graag meer over de mogelijkheden. 

×